Dlaczego KamadoClub?
- Grille typu Kamado wykonane są z ceramiki żaroodpornej, która jest przetwarzana przy użyciu najnowszych nowoczesnych technologii, zapewniając trwałość, ochronę przed gniciem i odporność na warunki atmosferyczne. Oznacza to, że Twój nowy grill KamadoClub może śmiało zimować na tarasie na dziedzińcu, pod dachem lub pod gołym niebem. Ważne jest tylko przykrycie go pokrowcem ochronnym.
Jakiego źródła paliwa używać?
- Grille typu Kamado opalane są węglem drzewnym. Im wyższa jakość użytego węgla, tym łatwiejszy proces kontroli temperatury.Największą zaletą gotowania na naturalnym źródle ciepła, w przeciwieństwie do gotowania na grillu gazowym czy elektrycznym, jest przyjemny aromat ogniska, za którym tęsknimy w długie i ciemne jesienne wieczory. Co więcej, nostalgiczne tęsknoty można łatwo stłumić nawet w środku zimy, ponieważ grille ceramiczne nie podlegają sezonowym ograniczeniom – mogą służyć zarówno w deszczu, jak i śniegu.
Kontrola ciepła
- Kontrola temperatury w grillach KamadoClub jest wyjątkowo prosta dzięki kształtowi bazy jak i łatwych w obsłudze zaworów. Dzięki temu, będziesz w stanie osiągnąć wymagane temperatury kiedy zamierzasz wędzić na zimno czy też smarzyć steaki na wysokich temperaturach. Cechy konstrukcyjne i kontrola cyrkulacji powietrza ułatwiają utrzymanie wymaganej temperatury nawet przez 10 godzin.
- Grille ceramiczne są wykonane ze szczególnie wysokiej jakości naturalnych materiałów, które nadają potrawom dodatkowe właściwości smakowe, zatrzymują wilgoć i konsystencję. Przy użyciu najwyższej jakości węgla drzewnego wytworzona żywność nabiera intensywny zapach i smak.
- Odpala w 15 minut, a regulacja temperatury jest prosta. Od 00C nawet do 4000C, jeśli tego potrzebujesz. Po opanowaniu najwyższego poziomu wykonania możliwe jest utrzymanie w temp. 00C, zimnego wędzenia, które będzie wymagało generatora zimnego dymu oraz wędzenia trocin z najwyższej jakości okorowanego buku, olchy lub ich mieszanki, co nada Twojej potrawie lekkości charakterystyczna dla wysokiej jakości wyrobów wędzonych „opalenizna”, przyjemny wędzony aromat i niezrównany smak. Czas grillowania ogranicza tylko Twoja wyobraźnia, od 6 minut na stek do 20 godzin na talerz ziemniaków i to nie jest limit.
- Wszystkie części KamadoClub wykonane są z materiałów odpornych na najtrudniejsze warunki, takich jak stal nierdzewna i impregnowany bambus. Jeśli nie zostanie uszkodzony mechanicznie, może służyć niemal na zawsze.