Menu
Koszyk

Kamień do pizzy KamadoClub Junior, 26 cm

Kamień do pizzy KamadoClub Junior, 26 cm
Kamień do pizzy KamadoClub Junior, 26 cm
Kamień do pizzy KamadoClub Junior, 26 cm
Kamień do pizzy KamadoClub Junior, 26 cm
Kamień do pizzy KamadoClub Junior, 26 cm
125.00zł
Netto: 101.63zł
  • Stan: Brak na magazynie
Zyskaj 3% zniżki na zakup produktów Kamado Club! Polub lub udostępnij aby uzyskać rabat!


Profesjonalni kucharze wiedzą, że tradycyjne pieczenie i wędzenie to nie jedyne sposoby przyrządzania potraw na żarze. Z grillem KamadoClub możesz przygotować wszystko: chrupiącego kurczaka, pieczonego i wędzonego indyka, pieczone warzywa i wiele innych potraw. A wszystko to dzięki specjalnym akcesoriom KamadoClub! Chcesz przygotować prawdziwą, pyszną, włoską pizzę? Z płaskim kamieniem do pieczenia KamadoClub Twoja wyobraźnia zamieni się w prawdziwe arcydzieło, a przygotowana pizza będzie smakować cudownie i niezapomnianie! 

Specyfikacja produktu:

  • Średnica 26 cm
  • Ceramika wysokiej jakości
  • Nawet wymiana ciepła
  • Równomierne wchłanianie nadmiaru płynów
  • Nadaje się do pizzy i innych dań mącznych
  • Nadaje się do użytku w piekarniku kuchennym
Specyfikacja
Manufacturer KAMADOCLUB
Diameter 26 cm
Material Keramika

Napisz opinię

Uwaga: używaj zwykłego tekstu (bez HTML)!
Zła Dobra

Zdjęcie ma charakter wyłącznie informacyjny, a kolor lub wygląd przedmiotu może się nieznacznie różnić.

Przepis na "nieziemską" pizze Kamado Club 


Idealna baza do pizzy


Przede wszystkim musimy Cię ostrzec, że po zrobieniu domowej pizzy z naszego przepisu  „Perfect dough base” możesz stracić ochotę na jedzenie w pizzerii, bo żadna nie będzie w stanie odtworzyć tego, co zrobisz za pomocą trików wymienionych poniżej. Bądź dokładny  tam, gdzie przepis wymaga precyzji, ale bądź odważny ze składnikami i przyprawami, nigdy nie bój się eksperymentować z Kamado Club, a rezultat mile Cię zaskoczy. Jeśli masz jakiekolwiek pytania, to jako każdy członek "rodziny Kamado Club" jesteś zawsze mile widziany na naszym koncie na Facebooku. Jeśli chcesz chrupiącą pizzę, rozwałkuj cieńsze ciasto, a jeśli chcesz bardziej puszystej, miękkiej, prawie jak focaccia , pozostaw ciasto grubsze. Musimy przyznać, że nasze ,,sztuczki” wykraczają poza ramy autentycznej włoskiej pizzy, ale kto nie eksperymentuje ten nie osiąga perfekcji.


Przepis i triki:

W dużej misce wymieszaj drożdże z ciepłym mlekiem i cukrem i odstaw na chwilę, aż zaczną pracować. W drugiej misce wymieszaj suche składniki (mąkę, sól i przyprawy), rozpuść i schłódź masło i wlej do spienionych drożdży. Do garnka z zaczynem dodaj mieszankę mąki, mieszaj łyżką dopóki będzie to możliwe, następnie wyrabiaj delikatnie rękami, aż ciasto przestanie kleić się do rąk, a w razie potrzeby dodaj więcej mąki.Uformuj kulę, przykryj miskę ręcznikiem lub folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce.

Gdy ciasto rośnie, rozpal Kamado Club, podgrzewamy go do 250°C i dodaj deflektor. Podczas rozgrzewania Kamado przygotowujemy składniki: w zasadzie pizza to danie, na które możesz położyć absolutnie wszystko, co chcesz, ale oto te składniki, które są bardzo polecane, a więc:


Wszystkie składniki nałóż na pizze  w umiarkowanych ilościach i tuż przed wlożeniem na grilla, bo jeśli przesadzisz, podstawa pizzy może nasiąknąć i stracić kruchość i elastyczność. Podziel wyrośnięte ciasto na tyle kawałków, ile pizzy zamierzasz upiec i odłóż do wyrośnięcia. Kawałek ciasta rozwałkuj  na preferowaną  grubość i przełóż na arkusz papieru do pieczenia. Dodaj trochę sosu na wierzch, posyp przyprawami do pizzy (takimi jak oregano i tymianek), wyłóż na spód startym sfermentowanym serem i dodaj ulubione składniki, kończąc z pomidorkami koktajlowymi i kulkami mozzarelli.


Przenosimy pizze z papieru na kamień do pizzy (nie zapomnij o deflektorze!). Pieczemy 5-7 minut, aż ser prawie się rozpuści i smacznego! (Pierwszą pizzę możemy  piec trochę dłużej, a po trzeciej, jeśli pieczesz ich dużo, zaleca się na chwilę wyjąć kamień do pizzy, aby trochę ostygnął i pieczemy kolejne porcje. Czas pieczenia sam dostosujesz w zależności od grubości ciasta i ilości składników.


Do dzieła !