Menu
Koszyk

Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)

Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
Grill ceramiczny Kamado Club Junior niebieski (BLUE)
1999.00zł
Netto: 1625.20zł
  • Stan: Na stanie od 09/11/2021
Zyskaj 3% zniżki na zakup produktów Kamado Club! Polub lub udostępnij aby uzyskać rabat!

Kamado Club

Kamado Club JUNIOR to unowocześniony model grilla ceramicznego charakteryzujący się szczególnie funkcjonalnym systemem grillowania z dwoma deflektorami w kształcie półksiężyca i podwójnym uchwytem rusztu, który wygodnie trzyma naczynie na tłuszcz. Ruszt można podnosić i opuszczać na różne wysokości, wybierając najbardziej odpowiedni poziom dla gotowanej lub wędzonej potrawy. System pieczenia pizzy można łatwo złożyć dzięki zastosowaniu dodatkowego uchwytu, który umożliwia szczególnie wysoką cyrkulację przepływu powietrza, utrzymując w ten sposób wysoką temperaturę pieczenia. Nowy grill ma znacznie większą pojemność dzięki powiększonej kopule i uszczelce z włókna szklanego, która jest bardzo trwała, żaroodporna, wyjątkowo mocna i odporna na tłuszcz.


Kamado Club Junior to ekskluzywny grill ceramiczny z oryginalnym, opatentowanym designem w kształcie diamentu DiamondCut, w kolorze czarnym i, co najważniejsze, bezpłatnymi akcesoriami. Kupując Kamado Club JUNIOR, natychmiast otrzymujesz kompletny cud grillowania, królową podwórka, tarasu czy ogrodu, która poszerzy Twoje możliwości gastronomiczne po nieznane Ci jeszcze horyzonty. Twój pozostały sprzęt kuchenny będzie płakać i za Tobą tęsknić a podręczniki do gotowania zaczniesz przechowywać w piekarniku, mikrofalówka pozostanie tylko złym wspomnieniem z przeszłości. Kamado Club JUNIOR to nie tylko luksusowy grill, to początek kulinarnej przygody, która może trwać . Kupując grill Kamado Club JUNIOR, otrzymujesz bezpłatne akcesoria za ponad 100 euro: ruszt ze stali nierdzewnej, deflektor ciepła, osłonę przeciwdeszczową, pogrzebacz i szczypce!

Dwudrożny zawór górny


Wysokiej jakości dwudrożny górny zawór pozwala na efektywną kontrolę temperatury i przepływu powietrza. Całkowicie otwarty maksymalizuje cyrkulację powietrza, umożliwiając uzyskanie bardzo wysokiej temperatury w szybkim czasie do grillowania np steków lub pieczenia pizzy. Tak ! Nasz Kamado Club Junior doskonale zastąpi piec do pizzy. Funkcja ta przyda się również, gdy chcesz przeprowadzić automatyczne czyszczenie grilla w środku, tzw. pirolizę. Górny zawór Kamado Club Junior jest wykonany z materiałów odpornych na korozję.

Palenisko


Palenisko jest bardzo ważnym elementem Kamado Club Junior. Jest to najwyższej jakościz gliny, które wytrzyma ekstremalnie wysokie temperatury, a najnowocześniejsza technologia produkcji jest gwarancją trwałości naszego grilla. 

Precyzyjny termometr  


Zaktualizowany, najwyższej jakości, oryginalny termometr Kamado Club pokazuje temperaturę wewnątrz grilla szczególnie dokładnie i wyraźnie. Będziesz w stanie z dużą precyzją kontrolować temperaturę wewnątrz grilla, w której gotowane, smażone lub wędzone są mięso, kurczaki, ryby, warzywa lub inne potrawy.

Uszczelka z włókna szklanego


Kamado Club dba o swoich klientów i ich grille, dlatego chce oferować tylko produkty najwyższej jakości. Jednym z nich jest uszczelka z włókna szklanego w modelu Kamado Club Junior. Jest to uszczelka, która ma wyjątkowo wysokie standardy jakości. Odporna na wysoką temperaturę, niepalna i odporna na temperatury do 540 C. Element uszczelki wykonany jest ze stali, dzięki czemu uszczelka ta jest odporna na wszelkie uszkodzenia mechaniczne i minimalizuje wyciek powietrza, a grill stanie się znacznie szczelniejszy.


Twoje 6 prezentów Kamado Club Junior! Czy chcesz dowiedzieć się, co otrzymasz, kupując grill Kamado Club Junior? Zobacz poniżej:


System gotowania z dwoma deflektorami (gratis nr 1)


Szczególnie funkcjonalny system grillowania z dwoma deflektorami w kształcie półkola i podwójnym uchwytem rusztu, który wygodnie trzyma naczynie do zbierania tłuszczu. Ruszt można podnosić i opuszczać na różne wysokości, wybierając w ten sposób najbardziej odpowiedni poziom dla gotowanej, pieczonej, smażonej lub wędzonej potrawy. System pieczenia pizzy można łatwo złożyć dzięki zastosowaniu dodatkowego uchwytu, który umożliwia szczególnie wysoką cyrkulację przepływu powietrza, utrzymując w ten sposób wysoką temperaturę pieczenia. Deflektory ciepła są niezbędne przy grillowaniu przez ponad 20 minut i wędzeniu. Ograniczają bezpośrednie oddziaływanie żaru i rozprowadzają ciepło, aby krążyło po okręgu. Wtedy jedzenie piecze się równomiernie i nie trzeba go przewracać. 

Ruszt ze stali nierdzewnej (gratis nr 2)


Wysokiej jakości ruszt ze stali nierdzewnej! 

Wodoodporna osłona (gratis nr 3)



Wysokiej jakości osłona grilla Kamado Club Junior. Za pomocą tego pokrowca będziesz mógł chronić grill przed zewnętrznymi negatywnymi czynnikami jak deszcz czy snieg.


Szczypce do rusztu (gratis nr 4)


Wygodne i lekkie szczypce ze stali nierdzewnej Kamado Club. Te szczypce zapewnią bezpieczny sposób wyjmowania rozgrzanego rusztu.


Pogrzebacz do uzuwania popiołu (gratis nr 5)


Uniwersalne narzędzie do usuwania popiołu Kamado Club Junior ułatwi konserwację grilla. Narzędzie służy do usuwania popiołu z grilla.


Stelaż na kociołek (gratis nr 6)

Specyfikacja
Manufacturer KAMADOCLUB
Diameter 41 cm
Baking grate diameter 34 cm
Multifunctional two-zone cooking system Yes
Cover Yes
Ceramic heat deflector Yes
Tongs for grate Yes
Ash removal tool Yes
Grill grate Yes
Colour Blue
Grill weight 40 kg
Package dimensions HxWxD: 64 x 50 x 45 cm

Napisz opinię

Uwaga: używaj zwykłego tekstu (bez HTML)!
Zła Dobra

Zdjęcie ma charakter wyłącznie informacyjny, a kolor lub wygląd przedmiotu może się nieznacznie różnić.

Przepis na "nieziemską" pizze Kamado Club 


Idealna baza do pizzy


Przede wszystkim musimy Cię ostrzec, że po zrobieniu domowej pizzy z naszego przepisu  „Perfect dough base” możesz stracić ochotę na jedzenie w pizzerii, bo żadna nie będzie w stanie odtworzyć tego, co zrobisz za pomocą trików wymienionych poniżej. Bądź dokładny  tam, gdzie przepis wymaga precyzji, ale bądź odważny ze składnikami i przyprawami, nigdy nie bój się eksperymentować z Kamado Club, a rezultat mile Cię zaskoczy. Jeśli masz jakiekolwiek pytania, to jako każdy członek "rodziny Kamado Club" jesteś zawsze mile widziany na naszym koncie na Facebooku. Jeśli chcesz chrupiącą pizzę, rozwałkuj cieńsze ciasto, a jeśli chcesz bardziej puszystej, miękkiej, prawie jak focaccia , pozostaw ciasto grubsze. Musimy przyznać, że nasze ,,sztuczki” wykraczają poza ramy autentycznej włoskiej pizzy, ale kto nie eksperymentuje ten nie osiąga perfekcji.


Przepis i triki:

W dużej misce wymieszaj drożdże z ciepłym mlekiem i cukrem i odstaw na chwilę, aż zaczną pracować. W drugiej misce wymieszaj suche składniki (mąkę, sól i przyprawy), rozpuść i schłódź masło i wlej do spienionych drożdży. Do garnka z zaczynem dodaj mieszankę mąki, mieszaj łyżką dopóki będzie to możliwe, następnie wyrabiaj delikatnie rękami, aż ciasto przestanie kleić się do rąk, a w razie potrzeby dodaj więcej mąki.Uformuj kulę, przykryj miskę ręcznikiem lub folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce.

Gdy ciasto rośnie, rozpal Kamado Club, podgrzewamy go do 250°C i dodaj deflektor. Podczas rozgrzewania Kamado przygotowujemy składniki: w zasadzie pizza to danie, na które możesz położyć absolutnie wszystko, co chcesz, ale oto te składniki, które są bardzo polecane, a więc:


Wszystkie składniki nałóż na pizze  w umiarkowanych ilościach i tuż przed wlożeniem na grilla, bo jeśli przesadzisz, podstawa pizzy może nasiąknąć i stracić kruchość i elastyczność. Podziel wyrośnięte ciasto na tyle kawałków, ile pizzy zamierzasz upiec i odłóż do wyrośnięcia. Kawałek ciasta rozwałkuj  na preferowaną  grubość i przełóż na arkusz papieru do pieczenia. Dodaj trochę sosu na wierzch, posyp przyprawami do pizzy (takimi jak oregano i tymianek), wyłóż na spód startym sfermentowanym serem i dodaj ulubione składniki, kończąc z pomidorkami koktajlowymi i kulkami mozzarelli.


Przenosimy pizze z papieru na kamień do pizzy (nie zapomnij o deflektorze!). Pieczemy 5-7 minut, aż ser prawie się rozpuści i smacznego! (Pierwszą pizzę możemy  piec trochę dłużej, a po trzeciej, jeśli pieczesz ich dużo, zaleca się na chwilę wyjąć kamień do pizzy, aby trochę ostygnął i pieczemy kolejne porcje. Czas pieczenia sam dostosujesz w zależności od grubości ciasta i ilości składników.


Do dzieła !

* Kamado Grill Club BBQ Group on Facebook: Join our BBQ group on Facebook

* Facebook: KamadoClub on Facebook

* Instagram: KamadoClub on Instagram

* Youtube: KamadoClub on Youtube